Топла одећа за малишане у Раковици

среда, 16. јануар 2013.

Председник Градске општине Раковица Милосав Миличковић наставио је акцију „Осмех на поклон“ у оквиру које је малишанима из ромских породица у Реснику поделио зимску гардеробу, обућу и слатке пакетиће.

Приликом посете ромским породицама председник Миличковић је рекао да је дужност Општине да помаже најугроженије суграђане.

„Задовољство ми је што ови малишани могу лакше да прегурају зиму. Када смо чули да поједина деца због хладног времена изостају из школе, решили смо да одмах реагујемо, и поделимо им зимске јакне и чизме. Познато је да су младе генерације за нас приоритет и да је веома битно да сви добију адекватно образовање. Истина је да им сада нисмо узели школски прибор, али за ову дечицу одећа и обућа су у овим хладним данима важнији од књига и свесака“, рекао је Миличковић и додао да је срећан што је помоћ отишла у праве руке.

Мајка једног од малишана који је добио нову јакну и чизме, Олга, захвалила се Општини Раковица и Милосаву Миличковићи и рекла да ће њен син коначно моћи редовно да иде у школу.

„Моје дете је ишло у школу само када су топлији дани, када је снег или ако је температура у минусу нисмо смели да га пуштамо. Најдебље што је имао да обуче је један џемпер који није могао да га штити од велике хладноће. Боље је и да порпусти неки час него да ми се дете разболи. Сад коначно има топлу одећу и нема више изговора да не похађа часове“, каже Олга мајка десетогодишњег Зорана.

У оквиру акције „Осмех на поклон“ божићни пакетићи које су направили запослени у Општини претходно су подељени и деци из социјално угрожених породица на територији Раковице.