ВАНРЕДНИ ОБИЛАЗАК РАДОВА У ОШ „ВЛАДИМИР РОЛОВИЋ“

понедељак, 21. октобар 2019.

Градски секретар за образовање и дечију заштиту Славко Гак, помоћник секретара Бојан Вујковић, народна посланица из Раковице Душица Стојковић и члан Градског већа Филип Марјановић данас су ванредно обишли радове на комплетној реконструкцији Основне школе „Владимир Роловић“ на Петловом брду.

Њих је примила директорка школе Марија Чекановић која је заједно са извођачима представила шта је до сада урађено. Током обиласка је констатовано да се радови за сада одвијају у складу са планираном динамиком. Договорено је да у случају било каквог проблема извођач радова и представници школе контактирају Градску општину Раковица и Секретаријат за образовање и дечју заштиту, како би се проблеми што пре отклонили.

Реконструкција Основне школе „Владимир Роловић“ почела је 2. септембра, а реконструкцијом је обухваћена укупна површина већа од 3.500 квадратних метара. До сада су завршени радови на реконструкцији мокрих чворова, као и водоводне и канализационе мреже школе.

Тренутно се одвијају радови на постављању новог кровног покривача са термо-изолацијом, док су у току керамичарски радови на објекту, као и радови на постављању нове електро-инсталације. Испред објекта школе у току је изградња тротоара са ивичњацима, као и прилаза и рампе за особе са инвалидитетом.

У наредном периоду почеће радови на реконструкцији пода (подо-полагачки радови), затим молерско-фарбарски радови, док ће на читавом објекту бити постављена нове лед-расвета.

Пројекат реконструкције Основне школе „Владимир Роловић“ сопственим средствима финансирала је Градска општина Раковица, док радове финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије. Контролу радова врши Секретаријат за образовање и дечју заштиту града Београда.

Током трајања радова ученици ове основне школе наставу похађају у другом објекту такозваној „малој школи“ која се налази у улици 17. октобра. Како би се објекат оспособио да прими толики број учениика, Градска општина Раковица је сопственим средствима финансирала кречење читавог објекта, реконструкцију платоа у школи, док је постављен и нов видео-надзор који је повезан са Полицијском станицом Раковица.

У текуће одржавање свих раковичких основних школа у 2019. години Градска општина Раковица издвојила је више од 17 милиона динара.