ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ПЛАТОУ У СТАРОЈ РАКОВИЦИ

четвртак, 7. новембар 2019.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић, члан Већа ГО Раковица Милош Симић, директор ЈП „Пословни центар Раковица“ Милош Петровић и народна посланица из Раковице Вера Јовановић обишли су завршне радове на реконструкцији платоа у улици Пилота Михаила Петровића у Старој Раковици.
Интервенције на платоу сопственим средствима финансира Градска општина Раковица. Извођачи радова упознали су челнике Општине Раковица са оним што је до сада урађено, као и са оним што је остало да се заврши. Миличковић и Коцић су разговарали са радницима, којима су донели сокове, воду и друго освежење.
Осим тога, у разговору са власницима локала и закупцима тезги на овој локацији разговарало се о проблемима са којима се сусрећу и о начинима да се они превазиђу.
Плато у улици Пилота Михаила Петровића је један од најпрометнијих у општини, имајући у виду да се у њему налазе просторије две месне заједнице и великог броја трговинских и других објеката. Градска општина Раковица изашла је у сусрет захтевима грађана, који ће ускоро добити један модеран и уређен простор који им омогућава приступ свим садржајима.
Тренутно су реконструисана два платоа укупне површине веће од 1.500 квадратних метара. Они су повезани новоизграђеним степеништем на којем се постављају рукохвати. Изграђени су нови сливници, док је доњи плато поплочан. Постављено је пет стубова за нову расвету, док су постављени и рефлектори. У току су радови на изградњи приступног пута који ће служити за пролаз возила која допремају робу за локале и тезге. Планирано је да се приступ платоу обезбеди бетонским жардињерама, док ће на локацији бити постављене и ђубријере. Осим тога Јавно предузеће „Пословни центар Раковица“ поставило је десет нових тезги, које су естетски прилагођене изгледу новог трга и које су функционалније за нове закупце.