ТРИБИНА О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА

среда, 13. новембар 2019.

У сусрет обележавању 25. новембра Међународног дана борбе против насиља над женама, ГО Раковица уз подршку Секретаријата за социјалну заштиту Градске управе града Београда, организује трибину која ће бити одржана у петак, 15. новембра, у свечаној сали Скупштине ГО Раковица са почетком у 11 часова.

Трибина се организује циљу ширења свести домаће јавности о насиљу над женама и охрабривања жртава и сведока да насиље пријаве надлежним институцијама, као и упознавање са овим друштвеним проблемом који има вишеструке последице, како по саму жртву насиља тако и по целокупно друштво.

На трибини ће говорити: Наташа Станисављевић, градска секретарка за социјалну заштиту и чланица Савета за родну равноправност града Београда, Весна Станојевић, координаторка Сигурне куће у Београду, Александар Јакшић представник МУП-а, одељење Раковица, Тамара Абазовић Специјални педагог Градског центра за социјални рад, одељење Раковица.

Сви учесници ће имати прилику да на трибини погледају и ВР филм агенције УН Wомен Србија „Све је у реду”, који приказује пример учесталог психичког насиља над женама. ВР филм ће учесницима пружити прилику да дословно буду сведоци једног облика насиља пред којим најчешће затварамо очи. Трибини ће присуствовати чланови комисије за остварење родне равноправности ГО Раковица: Јелена Ранђеловић, Славица Костић, Драгица Атанасковић, Тања Леонтијевић.

.