ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ИЗАЂИ МИ НА ПЕНАЛ“

среда, 20. новембар 2019.

У Спортском центру Раковица, данас је одржано такмичење „Изађи ми на пенал“, у коме су у извођењу пенала учествовале победничке екипе на квалификационим такмичењима која су претходно одржана у Основним школама са Раковице.
Испред Градске општине Раковица манифестацији су присуствовали председник општине Владан Коцић и члан Већа Милош Симић.
Председник општине Владан Коцић је на почетку манифестације поздравио ученике, њихове наставнике и тренере и честитао им што су дошли до финала. Коцић је поручио ученицима да ово није само спортско такмичење већ и начин да нешто ново науче и да се пре свега друже. „Најважније је да се на тан начин навикавате на здраве стилове живота и да развијате спортски дух, у Раковици је пре свега развијен школски спорт, општина током године непрестано има отворене бесплатне спортске програме за децу и сви ви који желите да наставите да се бавите спортом у општини ћете увек наићи на отворена врата“, рекао је Коцић.

Пехаре, медаље, захвалнице и плакете победничким екипама уручио је члан Већа општине Раковица Милош Симић. На такмичењу прво место је припало ОШ „Иво Андрић“, друго место ОШ „Ђура Јакшић“ док је треће место припало ОШ“14. Октобар“. Победничке екипе су добиле пехаре, док су плакете додељене првопласираним школама, као и фудбалске лопте за све основне школе са Раковице. На такмичењу је такође проглашен најбољи стрелац и најбољи голман који су добили пехаре.

Ову манифестацију спортско-едукативног карактера је организовала Општина Раковица у сарадњи са основним школама, а циљ манифестације је да се деца млађих разреда анимирају да се баве спортом, да кроз дружење развију социјалне вештине, али и да се едукују о понашању на спортским теренима и навијању у фер-плеј игри.