ПРЕДСТАВНИЦИ ОШ „ФРАНЦЕ ПРЕШЕРН“ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ ГОСТИ РАКОВИЦЕ

уторак, 3. децембар 2019.

Председниик Градске општине Раковица Владан Коцић угостио је делегацију Основне школе „Франце Прешерн“ из Раковице и истоимене школе из Крања. Између две школе постоји вишедеценијска сарадња, а гости из Словеније традиционално сваке године посећују своје колеге у Раковици. Председник Коцић је поздравио госте и пожелео им да се у Раковици и Београду лепо проведу и да одавде понесу лепе утиске.

Коцић је подсетио да је Раковица, као карневалска општина, до сада угостила велики број карневалских група из Словеније, где је успостављена одлична сарадња. Раковица посебно добре односе има са Бледом и њиховим жупаном Јанезом Фајфаром, који је више пута био гост Раковице.

Гости из Словеније су се захвалили Градској општини Раковица на топлом пријему.

Директорка Основне школе „Франце Прешерн“ из Раковице позвала је председника Општине Раковица да присуствује вечерас свечаној академији којом се обележава пола века рада те образовне установе.

Овог 3. децембра навршава се тачно 50 година откако је Oсновна школа “Франце Прешерн” смештена у улицу Станка Пауновића Вељка 45, на Миљаковцу. Са истоименим школама из Словеније, којих је тамо четири, постоји вишедеценијска континуирана сарадња у виду размене искустава и идеја, стручних усавршавања, учешћа на конкурсима, али и редовних годишњих посета, тако да је традиционално, и ове године, током јубилејских дана, београдска школа угостила делегацију из Крања.

Првих 50 година на новој адреси школа ће обележити изложбом портрета и карикатура запослених, од стране ученика и родитеља, свечаном академијом и представом у Центру за културу и образовање Раковица, у уторак, 3. децембра са почетком у 18 часова.