ОДРЖАНА 29. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

четвртак, 27. фебруар 2020.

У великој сали Градске општине Раковица одржана је 29. седница Скупштине Градске општине Раковица. Након усвајања извода из записника са претходне седнице, одборници су већином гласва усвојили предложени дневни ред 29. седнице Скупштине. На седници су одборници расправљали о тринаест тачака дневног реда.
Већином гласова усвојени је предлог Одлуке о првом ребалансу буџета Градске општине Раковица за 2020 годину.
Такође, већином гласова усвојени су: предлог Одлуке о изменама Одлуке о Управи Градске општине Раковица као и предлог Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији Градске општине Раковица. Наведене Одлуке су донете на основу Одлуке о промени Статута градске општине Раковица((„Сужбени лист града Београда“ бр. 79/19), као и предлог Одлуке о усвајању програма гасификације на територији Градске општине Раковица,
Већином гласова су усвојени Извештај о раду председника Градске општине Раковица за 2019. годину, Извештај о раду Већа Градске општине Раковица за 2019. годину, Извештај о раду заменика локалног омбудсмана Градске општине Раковица за 2019. годину, извештај о раду локалног омбудсмана за националне мањине за 2019. годину, Извештај о раду Центра за културу и образвање Градске општине РАковица за 2019. годину, Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације Градске општине Раковица за 2019 годину, као и План рада Штаба за ванредне ситуације за 2020. годину.

Осим извештаја о раду Градске општине Раковица одборницима су у материјалу за рад Скупштине достављени и извештаји о раду Полицијске станице Раковица, Дома здравља Раковица и Центра за социјални рад.