БЕСПЛАТАН СПОРТ ЗА РАКОВИЧКЕ ОСНОВЦЕ

четвртак, 27. фебруар 2020.

раковичким основним школама почео је са реализацијом пројекат „Бесплатан спорт у школе“ у склопу којег ученици раковичких основних школа имају прилику да бесплатно тренирају један од осам спортова. Пројекат је покренуо Секретаријат за омладину и спорт града Београда у сарадњи са Градском општином Раковица, Асоцијацијом за школски спорт Општине Раковица и раковичким основним школама.

Пројектом је предвиђено да се у свакој од осам раковичких основних школа, током целе године организују бесплатни тренинзи за један од спортова, које ће држати студенти Факултета спорта и физичког васпитања заједно са професорима физичког васпитања у тим школама.

У овој години раковички основци ће моћи да бесплатно тренирају фудбал, кошарку, одбојку, рукомет, атлетику, гимнастику, борилачки спорт или плес.

Иако ће у свакој школи бити организован тренинг за један од наведених спортова, ученици у Раковици ће моћи да бесплатно тренирају спорт који пожеле, а који је организован у некој другој школи. Број места је неограничен, тако да ће жељени спорт бесплатно моћи да тренирају сви ученици који буду заинтересовани.

Уколико се овај пилот-пројекат, који се организује у Раковици, покаже успешним, он ће се применити и на све школе у Београду.