ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ

понедељак, 16. март 2020.

Поштовани Раковчани,

С обзиром на уведено ванредно стање на нивоу целе државе у Градској општини Раковици то значи следеће:

  1. Најважнија ствар је да пензионери не напуштају своје домове. Уколико немају неког млађег члана породице који ће им доносити основне намирнице могу се обратити општинском кол-центру : Телефон општинског кол центра у интетвалу од 8 до 20 часова 011 7850154. Телефони са позивање 24 часа су: 011 3582582 и 065 3582582.
  2. Особе које су дошле из иностранства дужне су да остану у изолацији 14 дана (односно 28 дана из одређених држава) и да не напуштају своје домове.
  3. Центар за дневни боравак пензионера биће до даљњег затворен.
  4. Аутобуси јавног превоза од сутра па надаље возе по реду вожње од суботе.
  5. Кафићи и ресторани раде од 8 до 20 часова (уз контролу присуства мање од 50 људи у сваком тренутку).
  6. Општинска управа са грађанима ради искључиво електронским или телефонским путем (издавање докумената, урбанизам, имовина). Радници општине и јавних предузећа старији од 60 година, као и радници који имају неко хронично обољење, од сутра остају код куће и биће телефоном контактирани од стране својих руководиоца уколико буду били потребни.
  7. Грађани који раде у осталим привредним субјектима, све приватне фирме и предузетници свој радни ангажман ће договорити са својим послодавцима.

Поштовани грађани, тренутно у Раковици не постоји ниједан човек са симптомима обољења од Корона вируса. Већ неколико дана уназад овим мерама као и самодисциплином успећемо да сачувамо нашу Раковицу и нашу Србију. Поновићемо речи председника Републике Србије „Предаја никад није била опција за Србију и у овој борби победићемо заједно!