РАКОВИЧКИ ИЗВИЂАЧИ НА РАСПОЛАГАЊУ СУГРАЂАНИМА

уторак, 24. март 2020.

Волонтерском сервису Градске општине Раковица данас се придружио Извиђачки одред „Ратко Вујовић Чоче“ са Видиквца. Раковички извиђачи су заједно са запосленима у Градској општини Раковица разносили намирнице, средства за хигијену и лекове суграђанима старијим од 65 година, који због ванредног стања не смеју да излазе напоље.

Током трајања ванредног стања Градска општина Раковица помаже своје најстарије суграђане. У складу са мерама Владе Републике Србије неопходно је да све особе које имају више од 65 година остану у својим домовима како би се заштитиле од вируса.

Градска оштина Раковица је организовала кол-центар и волонтерску службу која је на располагању старијим суграђанима сваког дана за доставу намирница, средстава за хигијену и лекова.

Грађанима су на располагању телефони 011 7850 154 (од 8 до 16 часова), 011 3582 582 и 065 3582 582 (на располагању 24 часа), као и имејл адресе seniorirakovice@gmail.com и seniorirakovice@rakovica.rs.

Србија води велику битку за спас сваког грађанина, а посебно се бори за најстарије суграђане који су најугроженији.
Градска општина Раковица позива све грађане старије од 65 година да не излазе из својих домова, као и све суграђане да строго поштују мере Владе Републике Србије током ванредног стања.