ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ДЕЧЈИ САЈАМ У РАКОВИЦИ

субота, 20. јун 2020.
Данас је на платоу код „Мекдоналдса“ на Видиковцу одржан хуманитарни дечји сајам за помоћ у лечењу двогодишње Софије Мркуљевић, који су организовали Градска општина Раковица, Центар за културу и образовање Раковица и Балетски студио „Мага Магазиновић“.
Малој Софији је са два и по месеца дијагностификована изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест – Спинална мишићна атрофија тип И, а за њено лечење у иностранству потребно је сакупити велику своту новца.
У оквиру Хуманитарног дечјег сајма у Раковици организован је низ забавних активности и догађаја у циљу прикупљања новчаних средстава за лечење мале Софије. Организоване бесплатне дечје представе, аниматори атрактивни и занимљиви садржаји представника креативних и образовних установа са територије Раковице (школе цртања и сликања, школе плеса, школе балета, школе певања, страних језика и школе глуме и др.). Своје наступе имала су културно-уметничка друштва „Димитрије Котуровић“, „Лазар Хребељановић“ и „Младост Авала“
Хуманитарна акција завршена је концертом у којем су наступе имали Балетски студио „Мага Магазиновић“ са свим одељењима, Балетски студио „Арт центар“ и трупа „Уна сага Сербика“ са првим ансамблом.
На данашњем хуманитарном дечјем сајму за лечење мале Софије Мркуљевић сакупљено је око 200.000 динара.