ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОСТАВЉАЊУ ТАБЛИ СА КУЋНИМ БРОЈЕВИМА

петак, 10. јул 2020.

Обавештавају се грађани општине Раковица да ће од 10.07.2020. године ПОЧЕТИ СПРОВОЂЕЊЕ ЗАМЕНЕ И ПОСТАВЉАЊЕ НОВИХ ТАБЛИ И КУЋНИХ БРОЈЕВА.

Секретаријат за комуналне и стамбене послове ће вршити ове послове а на основу Одлуке о градској управи града Београда и Одлуке о утврђивању назива улица и других делова насељених места на територији градске општине које је донела Скупштина града Београда. Имајући у виду наведено да би се што брже и ефикасније реализовала ова одлуке неопходно је:

  • да грађани ОМОГУЋЕ ПРИСТУП ОБЈЕКТИМА на којима се врши пренумерација лицима задуженим за постављање табли који ће носити радну одећу са видно обележеним логом предузећа „Слово“ Д.о.о. и Агенција „Калдрма“. Радници ће поседовати потврду за обављање ових услуга,
  • свако скидање, уништавање или нарушавање изгледа табле са кућним бројем као и онемогућавање постављања табле са кућним бројем на објекту односно катастарској парцели биће санкционисано на основу одредбе члана 35. Закона,
  • издавање нових личних карата у случају када се уписује адреса пребивалишта у личну карту због утврђивања назива улица и кућних бројева улица за улице које претходно нису имале назив, односно кућни број, као и у случају промене постојећих назива улица пренумерације постојећих кућних бројева, у оквиру пројектног ажурирања Адресног регистра, обављаће се БЕЗ ПЛАЋАЊА  прописаних накнада на име цене образаца и трошкова техничке израде личне карте сходно Закључцима Владе РС од 21. 03. 2019. год.

Kонтакт особа за сталну координацију општине Раковица је Слободан Брадарић тел. 065/ 3382 586