ОБИЛАЗАК РАДОВА НА РЕГУЛАЦИЈИ КИЈЕВСКОГ ПОТОКА

четвртак, 17. септембар 2020.

У Раковици су у току радови на регулацији дела Кијевског потока, лева притока Топчидерске реке. Радови се изводе на иницијативу Градске општине Раковица, која је након више зборова грађана са становницима Кијева тражила да се проблем честог изливања Кијевског што пре потока реши.

Радове су данас обишли државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник Градске општине Раковица Милош Симић и градски секретар за привреду Милинко Величковић. Они су обишли раднике фирме „Хидромонтажа д.о.о.“ који изводе радове које финансира Секретаријат за привреду Града Београда.

Миличковић, Симић и Величковић су упознали окупљене грађане са радовима на регулацији потока, док су разговарали и о решавању других проблема који постоје у насељу.

Регулација Кијевског потока одвијаће се у више фаза. У првој фази која је у току предвиђено је уређење корита потока у дужини од 260 око метара (265,16 метара). Планирано је да се радови на првој фази заврше до краја октобра ове године.

Убрзо по завршетку прве фазе радова, започеће радови на другој, а затим и трећој фази регулације Кијевског потока.

Радове је иницирала Градска општина Раковица након више зборова грађана, где су становници Кијева предочили велике проблеме са којима су се сусретали посебно након поплава у мају 2014. године и у јуну 2018. године. Захваљујући одличној сарадњи општинских, градских и републичких власти, створили су се услови за почетак радова на регулацији овог водотока у Раковици.

Завршетком радова за наредних 100 година решиће се вишедеценијски проблем који имају грађани овог дела Раковице, где се након обилних падавина Кијевски поток често изливао и плавио домаћинства.