РАКОВИЧКИ ПРВАЦИ АПЕЛУЈУ НА ВОЗАЧЕ ДА БЕЗБЕДНО ВОЗЕ У ЗОНИ ШКОЛЕ

четвртак, 24. септембар 2020.
Почетком сваке нове школске године Градска општина Раковица активно ради на подизању свести о безбедности деце у саобраћају. Данас су Основну школу „Владимир Роловић“ на Петловом брду посетили председник Градске општине Раковица Милош Симић, полицијски службеници из Полицијске станице Раковица и представници Агенције за безбедност саобраћаја, где су разговарали са ђацима првацима.
Обраћајући се најмлађим ученицима ове школе Милош Симић је рекао да малишани увек морају да пазе у саобраћају, посебно када прелазе улицу. Симић је нагласио да je за Градску општину Раковица безбедност деце у саобраћају приоритет и апеловао је на возаче да пажљиво возе посебно када се нађу у близини школа и вртића.
Малишани су председнику Општине обећали да улицу прелазе само када је зелено светло на семафору, или на означеном пешачком прелазу и то када су уверени да нема возила која се крећу. Такође, обећали су да ће и у будуће поштовати све саобраћајне прописе.
Представници Градске општине Раковица и Агенције за безбедност саобраћаја малишанима су уручили пригодне поклоне уз жељу да буду што бољи ђаци.
Након тога малишани су гледали како полицајци заустављају и контролишу возаче на углу улица Милорада Драшковића и Омладинског шеталишта. Полиција је упозоравала возаче да се пажљиво крећу и да прилагоде брзину посебно у зони школа. Сваком возачу који је прошао полицијску контролу прваци су уручили прогодне поклоне који олакшавају и доприносе безбеднијој вожњи.
Пројекат „Безбедност деце у саобраћају на територији Градске општине Раковица“ већ годинама заједно спроводе Градска општина Раковица, Секретаријат за саобраћај Града Београда и Агенција за безбедност саобраћаја. У склопу пројекта организује се велики број едукативних програма намењених пре свега ученицима раковичких основних и средњих школа, са циљем да се подигне свест о безбедности у саобраћају.
Следећа активност у оквиру овог пројекта одржаће се 29. и 30. септембра у Центру за културу и образовање Раковица, када ће ученици свих раковичких основних школа учествовати у квизу и радионицама на тему безбедности саобраћаја и познавања саобраћајних прописа.