НАГРАЂЕНИ СПОРТСКИ РЕЗУЛТАТИ РАКОВИЧКИХ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

уторак, 6. октобар 2020.
Градска општина Раковица наставила је традицију награђивања најуспешнијих спортиста из раковичких школа за остварене резултате на општинским, градским и републичким спортским такмичењима.
Овога пута, због епидемиолошке ситуације гости Градске општине Раковица нису били ученици већ наставници физичког васпитања раковичких основних и средњих школа,. чији су ученици учествовали на спортским такмичењима које је организовао Савез за школски спорт Раковице, као и на градским и државним такмичењима.
Професоре је у име Градске општине Раковица поздравио председник Милош Симић који им се захвалио што су радили са ученицима и спремали их за учешће на свим спортским надметањима. Симић је поручио да ће Градска општина Раковица и у наредном периоду подржавати развој школског спорта у Раковици и промоцију здравих стилова живота код младих.
Председник Савеза за школски спорт Владимир Цвикић захвалио се Градској општини Раковица на подршци. Он је навео да ученици Раковице постижу одличне резултате на градским и државним такмичењима и да, где год да се појаве, представљају веома јаку конкуренцију.
Председник Градске општине Раковица уручио је пехар Гимназији „Патријарх Павле“ која је у бодовању свих спортова и категорија на општинским спортским такмичења средњих школа освојила прво место у Раковици. У категорији основних школа најбоља је била ОШ „14. октобар“ којој је пехар уручио члан Већа ГО Раковица Владимир Ковачевић Јурашин.
И ове године представницима основних и средњих школа уручени су пригодни поклони. Основна школа „Бранко Ћопић“ добила је комплет дресова, док су све друге школе на поклон добиле по гарнитуру мушких и женских маркера за тренинг. Поклоне су уручивали председник Градске општине Раковица Милош Симић и чланови Општинског већа Владимир Ковачевић Јурашин и Новица Барјактаровић.
И поред пандемије корона вируса раковички ученици постигли су импресивне резултате на спортским такмичењима, док је Савез за школски спорт успео да организује скоро сва планирана надметања за ову годину.
На градским такмичењима раковички основци су освојили 11 медаља на пливачким такмичењима.
Када су у питању екипни спортови, мушка и женска екипа Основне школе „14. октобар“ састављене од ученика петог и шестог разреда, освојили су златне медаље у такмичењу у малом фудбалу. Екипа састављена од ученика седмог и осмог разреда ОШ „Коста Абрашевић“ освојила је треће место, док је женска екипа Гимназије „Патријарх Павле“ у такмичењу средњих школа освојила друго место.
На градском такмичењу у одбојци женска екипа састављена од ученица седмог и осмог разреда ОШ „Бранко Ћопић“ освојила је прво место, док је мушка екипа исте школе састављена од ученика петог и шестог разреда освојила друго место. Такође, у такмичењу средњих школа Гимназија „Патријарх Павле“ освојила је треће место.
Екипа ОШ „Иво Андрић“ састављена од ученика седмих и осмих разреда освојила је прво место на градском такмичењу у рукомету.
Одлични резултати остварени су и на градском такмичењу у кошарци. Екипа девојчица за коју су играле ученице петих и шестих разреда ОШ „14. октобар“ и екипа дечака седмих и осмих разреда ОШ „Франце Прешерн“ освојили су трећа места. Мушка екипа Гимназије „Патријарх Павле“ на градском кошаркашком такмичењу је освојила друго место.
Иако је пандемија корона вируса прекинула многа државна такмичења Раковица итекако може да буде поносна на своје школе и ученике на изванредним спортским резултатима постигнутим на градским надметањима.