ОПШТИНА УГОСТИЛА „ХЕРОЈЕ РАКОВИЦЕ“

понедељак, 12. октобар 2020.
Председник Градске општине Раковица Милош Симић је уочи Дана Општине угостио представнике Полицијске станице Раковица, који су током ванредне ситуације бринули и помагали пре свега нашим најстаријим суграђанима.
У време ванредног стања изазваног пандемијом „Covid 19“ припадници Полицијске станице Раковица прикључили су се волонтерском центру Општине Раковица, тако што су након свог радног времена, дали велики допринос и подршку нашим бакама и декама али и свима осталима који су се обратили за помоћ Волонтерском центру Општине Раковица који је примио више од 20.000 позива.
Председник ГО Раковица Милош Симић и начелник Полицијске станице Раковица Горан Милинковић, али и присутни припадници полиције Лазар, Милица и Маја, присећали су се тих дана када су заједно нашим најстаријим суграђанима носили основне животне намирнице и пружали им помоћ, истакавши да су припадници ПС Раковица са правом понели назив „Хероји Раковице“.
Симић се захвалио представницима МУП-а на несебичном труду и залагању који су показали штитећи имовину и лица у нашој општини, а посебно на труду и пожртвовању у време ванредног стања.
„Знамо да полицајци свој посао не раде због награда, и да је и њима безбедност грађана основни мотив којим се руководе у својим акцијама, али желим да и они знају да ми њихов труд ценимо. Сваку општину или град чине људи, а Раковица је показали да има људе за понос. Хвала Вам свима још једном што сте снажно помагали у раду Волонтерског центра Раковице и дали значајан допринос у борби против пандемије вируса Ковид 19. “ рекао је Симић обраћајући се гостима.
Начелник Полицијске станице Раковица Горан Милинковић је овом приликом рекао да ће МУП, као и до сада наставити да брине о безбедности наших суграђана и да је полиција заинтересована да буде ближе грађанима како би могла боље да решава њихове проблеме.