ШАХОВСКИ СТО ЗА ГИМНАЗИЈУ „ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ“

уторак, 13. октобар 2020.
Гимназија „Патријарх Павле“ данас је на поклон добила шаховски сто, фигуре и шаховски сат. На молбу великог броја ученика ове школе који играју шах донацију је обезбедило Јавно предузеће „Пословни центар Раковица“.
Ову школу су тим поводом данас посетили председник Градске општине Раковица Милош Симић и в.д. директора ЈП „Пословни центар Раковица“ Душица Стојковић. Они су заједно са директором Јасмином Николовским обишли просторије ове школе, као и библиотеку где је шаховски сто постављен.
Част да одигра прву партију на новом шаховском столу припала је једном од најбољих шахиста ове гимназије, младом Алекси Петровићу, коме је први противник био председник Градске општине Раковица Милош Симић.
Меч је одигран под будним оком наставнице Маје Ђорђевић која води шаховску секцију за коју у школи влада све веће интересовање, посебно код девојчица.
Алекса је приказао раскошан таленат и стрпљење где је на мечу победио председника Општине Раковица. Како је сам рекао, о шаху учи највише путем интернета, јутјуба и друштвених мрежа, док му је идол легендарни Боби Фишер.
Директор Јасмин Николовски захвалио се на донацији, као и на одличној сарадњи коју ова гимназија има са Градском општином Раковица и Јавним предузећем „Пословни центар Раковица“.