СВЕЧАНОМ СКУПШТИНОМ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

среда, 14. октобар 2020.
Свечаном скупштином у Центру за културу и образовање Раковица, Градска општина Раковица обележила је Дан општине. Због пандемије корона вируса ове године изостала је традиционална свечана академија, а осим одборника Скупштине ГО Раковица гости су били добитници повеља и захвалница.
Обраћајући се присутнима председник Градске општине Раковица Милош Симић је између осталог рекао да је ова година била специфична у знаку пандемије корона вируса где је Општина Раковица била на висини задатка.
„Током ванредног стања ниједног грађана Раковице, ниједног нашег комшију нисмо оставили на цедилу. Кол-центар и волонтерски сервис Општине Раковица опслужили су све којима је помоћ била неопходна. Наш кол-центар позвао је више од 20 хиљада старијих суграђана, док је примио скоро 25 хиљада позива. Наши волонтери услужили су велики број грађана, такође су поделили више од 12.000 пакета помоћи“, рекао је Симић. Он је подсетио да је током борбе са короном, помажући другима, преминуо и наш драги колега Владан Марјановић.
Председник Општине Раковица је напоменуо да ће ове године буџет Општине Раковица бити смањен, али да ће се трудити да сви најбитнији пројекти буду спроведени, а да мере штедње најмање осете грађани.
„До краја овог месеца завршиће се прва фаза радова на регулацији Кијевског потока… Такође завршавамо радове на изградњи канализације за Јелезовачку и Урошевачку улицу. До краја године испуњавамо и обећање дато грађанима Миљаковца 3, јер почињемо изградњу канализације. Верујем да ћемо ускоро започети изградњу вртића за насеља Сунчани брег и Миљаковац 3“, рекао је Симић и додао да ће се наставити улагање у школе и да ће се трудити да се што пре уклоне препреке како би почела комплетна реконструкција Основне школе Бранко Ћопић“.
„Са улагањима нећемо стати док све раковичке школе не буду обновљене“, нагласио је председник Општине Раковица.
„И поред тешке ситуације бићемо амбициозни и нећемо допустити да нам криза буде изговор за неурађени посао. Градска општина Раковица се и раније сусретала са смањењем буџета и тада је успела да спроведе најважније пројекте и сервисира потребе грађана. Лично ћу се потрудити да и сада буде тако“, поручио је Симић на крају свог обраћања.
На свечаној седници уручена су признања заслужним грађанима, привредницима и институцијама.
Повеље су добили Полицијска станица Раковица из области друштвено корисног рада. За образовно-васпитну и педагошку област повељу је добила Основна школа „Коста Абрашевић“ која ове године слави 150 година постојања. Ово признање добила је и компанија „Мак трејд“ која је током ванредног стања несебично помагала волонтерском сервису Градске општине Раковица.
Повеље, као и захвалницу директору ЈП „Градско Стамбено“ Петру Андријашевићу уручио је председник Општине Раковица Милош Симић. Остале захвалнице уручили су чланови Већа ГО Раковица Мирјана Гутеша, Весна Чингелић, Снежана Предојевић, Новица Барјактаровић и Владимир Ковачевић Јурашин.
Због великог доприноса борби против корона вируса захвалницу је добило 28 спремачица Предшколске установе Раковица које су током ванредног стања биле ангажоване за рад у Клиничко-болничком центру „Др Драгиша Мишовић“, као и четири медицинске сестре које су биле распоређене у Полицијској станици Раковица. Из Предшколске установе Раковица захвалнице су добиле и девојчице Јована Ранђеловић, Уна Мојисиловић и Миа Лепојевић за освојене награде на ликовном конкурсу. У име спремачица, медицинских сестара и деце захвалнице је примила директорка Предшколске установе Раковица Радмила Аранђеловић.
Захвалнице Градске општине Раковица су добили ЈКП „Београд пут“ за развој саобраћајне инфраструктуре, затим Сигурна кућа за област социјалне заштите и бриге о породици, Фитнес студио „Feel Life“ и Дечји спортски клуб „Панта Реи“ за развој спорта. За непрекидан рад на развоју културе захвалницу је ове године добио Центар за културу и образовање Раковица.
Ове године захвалнице су уручене и управницима стамбених заједница који су се истакли помажући комшијама током ванредног стања. Признање су добили Јелена Глигоријевић, Милан Митровић, Јовица Стојановић, Стефан Живковић, Милорад Ђошић, Милан Вујадиновић и Бошко Бабовић.
Исто признање због помоћи грађанима током ванредног стања добили су компанија „Златиборац“ и приватни предузетник Бобан Филиповић.