НОВИ ПАРКИЋ У СКОЈЕВСКОМ НАСЕЉУ

среда, 11. новембар 2020.
У току су завршни радови на изградњи паркића у улици Луке Војводића у Скојевском насељу. Изграђене су нове стазе, клупе за одмор, дечије игралиште са клацкалицама, љуљашкама и пењалицама као и осталим најмодернијим дечијим мобилијаром.
Посађена су нова стабла и декоративно растиње док је читав кварт добио зелену оазу која им је недостајала и у којој ће сада грађани моћи да уживају и квалитетно проводе своје слободно време.
Општина Раковица је ове године обновила стазу дуж шеталишта у овом насељу, обезбеђена је адекватна расвета, рукохвати дуж степеништа и нове клупице за одмор.
Ово је други парк који је изграђен за грађане Скојевског насеља а у току су и радови на изградњи новог паркића на Лабудовом брду (угао 11. крајишке дивизије и улице Сердар Јанка Вукотића).
Радове финансира град Београд, а радници ЈП „Зеленило Београд“ свакога дана вредно раде како би паркиће и дечија игралишта завршили.
У оквиру акције „Паркићи за све“ обновљено је и изграђено више од 70 паркова, дечијих игралишта, запуштених зелених површина и спортских терена у Раковици.