МЛАДИ ЏУДО ШАМПИОНИ ГОСТИ ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

понедељак, 23. новембар 2020.
Најбољи раковички џудисти данас су поново били гости Градске општине Раковица. Због епидемиолошких мера заштите прошле недеље Општина Раковица угостила је мини делегацију освајаче златних медаља на недавно одржаном Првенству Србије за јуниоре.
Данас је председник Градске општине Раковица Милош Симић угостио такмичаре Џудо клуба Раковица, освајаче златних медаља на недавно одржаном Првенству Србије за млађе категорије.
Гости Општине Раковица били су: Анастасија Ћопић која је освојила злато на Првенству Србије за старије девојчице, Павле Петровић који је понео сребрну медаљу на Првенству Србије за старије дечаке, Сергеј Скорић и Марко Јеловац који су освојили злато на Првенству Србије за млађе кадете. Млади џудисти су дошли у пратњи тренера и председника клуба Боривоја Лукића.
Пријему је изостала Ива Милошевић која је освојила сребро на Првенству Србије за старије девојчице и сребро на Првенству Србије за млађе кадеткиње.
Са државног првенства такмичари Џудо клуба Раковица вратили су се са укупно 22 освојене медаље
Раковица може да се поноси што има један такав клуб као што је Џудо клуб Раковица, који је најбољи у држави у свим селекцијама, истакао је председник Општине Милош Симић, пожелевши младим џудистима још пуно медаља, али пре свега да буду добри ђаци и добри људи.
Током разговора џудисти Раковице су упознали председника са проблемима са којима се сусрећу током пандемије корона вируса и са отежаним условима за тренирање, али су најавили да ће и поред тога ове године јуришати на највише резултате.
Председник Општине Раковица рекао је да ће локална самоуправа у складу са могућностима наставити да помаже раковичке џудисте како би они наставили да на најбољи начин представљају нашу општину на такмичењима у земљи и иностранству.
До краја године раковичке џудисте очекује учешће на Европском првенству за сениоре, као и завршетак домаћег екипног такмичења.