У РАКОВИЦИ JE ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

четвртак, 3. децембар 2020.
Међународни дан особа са инвалидитетом обележен је у Раковици посети особама са посебним потребама.
Председник градске општине Раковица Милош Симић, заједно са чланицом Већа ГО Раковице Весном Чингелић, обишао је Сару Новаковић и Кристину Миљковић које болују од церебралне парализе.
Председник Симић је приликом посете обрадовао наше суграђанке пригодним поклонима. Сара Новаковић је 10-годишња девојчица која живи са мајком и ученица је петог разреда, док је Кристина Миљковић 21-годишња девојка која живи са родитељима. Како је Кристинина мајка изјавила она највише ужива у илустрованим часописима, те је председник Симић обећао да ће још у току дана Кристина добити часописе да листа и ужива у њима. Имајући у виду да у близини Кристинине куће нема парка, председник Симић је обећао да ће се Општина потрудити да се постави клупу у непосредној близини, да могу обе и мајка и ћерка, након шетње одморе на свежем ваздуху.
Задовољство ми је да уручим ове симболичне поклоне нашим суграђанима и да им кажем да ћемо наставити да излазимо у сусрет њиховим потребама и у наредном периоду. Општина Раковица ће наставити да води бригу о укључивању лица са посебним потребама у свим аспектима друштвеног живота.“ рекао је Симић.
Ранијих година Општина Раковица се прикључивала обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом низом конкретних акција којима смо желели да искажемо бригу, ове године Међународни дан особа са инвалидитетом обележен је скромније због пандемије вируса „Covid 19“.