ИСПУЊЕНО ОБЕЋАЊЕ, БРЗА САНАЦИЈА ЗГРАДЕ ОШТЕЋЕНЕ У ПОЖАРУ

уторак, 8. децембар 2020.
Настављени су радови на санацији улаза и ходника зграде у улици Канарево брдо 24 у којој је пре осам дана избио пожар.
Радове су данас обишли председник Градске општине Раковица Милош Симић и директор ЈП „Градско стамбено“ Петар Андријашевић. Они су разговарали са управницом стамбене заједнице Данијелом Марковић Влаховић која им се у име станара захвалила на брзом реаговању и помоћи да се оштећења на улазу и у ходницима зграде брзо санирају.
Симић и Андријашевић си навели да су радови брзо извршени захваљујући одличној сарадњи Општине Раковица и ЈП „Градско стамбено“, као и других јавних предузећа, која нису губила време да притекну у помоћ станарима ове зграде.
Данијела је описала поново ту ноћ када је ватра букнула из ормара са електро-инсталацијама у приземљу зграде. Ватрогасци су хитно реаговали, брзо су угасили пожар, док су због густог дима евакуисани станари последњег спрата. На сву срећу у пожару није било повређених.
Станаре је дан после пожара обишао председник Градске општине Раковица Милош Симић који је обећао да ће се заложити да штета што пре буде санирана. До сада су радници „Електродистрибуције“ заменили главни ормар са бројилима и електро-инсталацијама, постављени су нови осигурачи чиме је могућност избијања пожара на овом месту сведена на минимум.
У току су радови на глетовању ходника након чега ће на ред доћи кречење, док је у плану и замена попуцалих светларника који су сломљени током интервенције ватрогасних екипа. У наредних неколико дана сва оштећења на овој згради настала због пожара биће у потпуности отклоњена.