ДАН НА ТЕРЕНУ СА КОМУНАЛНОМ ИНСПЕКЦИЈОМ ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

четвртак, 24. децембар 2020.
Председник Градске општине Раковица Милош Симић провео је данас време са општинским комуналним инспекторима пратећи њихов рад у вршењу дужности. Комунални инспектори су у друштву председника контролисали рад пијаце у улици Милорада Драшковића на Петловом брду. Инспектори ГО Раковица проверавали су пијацу и простор око пијаце, контролишући све што је у њиховој надлежности са посебним акцентом на спровођење мера за спречавање ширења пандемије вируса ковид 19.
Симић је разговарао са закупцима пијачних тезги, као и са власницима околних локала о проблемима са којима се сусрећу, али и о важности поштовања свих мера у борби против ширења пандемије корона вируса.
„Драго ми је да видим да продавци и власници локала поштују мере Владе Србије у сузбијању вируса ковид 19. Замолио сам их да и своје муштерије упозоре о важности ношења маски. Инспекција ГО Раковица, осим што контролише уличну продају и чистоћу на пијацама и у локалима има овлашћење да кажњава оне власнике који не носе маске и не придржавају се других прописаних мера. У разговору са комуналним инспекторима Градске општине Раковица чуо сам да је ипак највећи број власника локала и продаваца у Раковици озбиљно схватило апеле надлежних институција и поштују све мере. Само таквим одговорним понашањем заједно ћемо из ове борбе изаћи као победници“, рекао је Симић.
Код привредних субјеката комунални инспектори Градске општине Раковица контролишу постојање дезобаријера, средстава за дезинфекцију, коришћење маски и средстава за дезинфекцију, радно време локала, као и постојање ковид редара у објектима.
Осим тога, Комунална инспекција Градске општине Раковица свакога дана на терену контролише и друге ствари које се налазе у њеној надлежности. Само у овој години до сада је покренуто 2.320 предмета од чега је 60 одсто отворено по захтеву грађана, а 40 одсто по службеној дужности.
Најчешће пријаве које грађани пријављују комуналној инспекцији односе се на паркирање возила, буку у становима, цурења на инсталацијама, приговоре на рад управника стамбених заједница, на уредност јавних површина, одношење смећа и слично. По службеној дужности највише се контролише регистрација стамбених заједница и управника, контрола средстава за оглашавање, контрола уличне продаје и чистоће, као и контрола мера заштите становништва од заразних болести.