БРАЋА ПАВЛИЦА, ШАМПИОНИ У РВАЊУ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ РАКОВИЦА

среда, 30. децембар 2020.
Градска општина Раковица је данас угостила талентоване, младе спортисте, браћу Павлица који живе на Лабудовом брду. Браћа Јован, Данило и Павле су у текућој години остварили запажене спортске резултате на такмичењима у рвању грчко-римским стилом и слободним стилом као чланови Рвачког клуба „Црвена звезда“ из Београда.
Наше младе суграђане који су дошли у пратњи поносне мајке Светлане примили су председник ГО Раковица Милош Симић и члан Већа Владимир Ковачевић Јурашин који су им честитали на успесима.
Почетком 2020. године на Првенству Београда у грчко-римском стилу, Павле је освојио 2. место, затим, на Првенству Србије у рвању у слободном стилу које је одржано у Петровцу на Млави сва тројица су освојила државне медаље и то: Павле 1. место за узраст 13 година, Данило 3. место за узраст 15 година и 6. место за узраст кадета, док је Јован освојио два трећа места и то за узраст кадета и јуниора.
Председник ГО Раковица Милош Симић је у разговору са овим златним раковичким спортистима нагласио да је изузетно важно да буду добри ђаци, да пуно читају, и пожелео им да наставе да нижу медаље и остварују добре резултате у спорту. Симић је поручио да ће Градска општина Раковица наставити да негује спорт и брине о нашим младим суграђаним и да су им врата Општине увек отворена.
Иначе, ови талентовани спортисти су одлични ђаци. Најстарији Јован је одличан ђак четврте године средње машинске школе, на рачунарском смеру, и планира да настави школовање, упише Машински факултет и једног дана буде конструктор авиона. Уз све обавезе Јован стиже да буде судија у овом спорту. Данило је ученик друге године Угоститељске школе а жеља му је да заврши студије и једног дана буде директор хотела. Најмлађи брат Павле је одличан ученик седмог разреда ОШ „Владимир Роловић“ у Раковици, и попут своје браће осим што осваја медаље Павле је одличан ђак, али и одлично свира хармонику, ученик је 4. разреда Музичке школе.
Поносна мајка ових вредних младих раковчана се захвалила председнику Симићу на пријему, уз напомену да је Градска општина Раковица и раније водила бригу и пружала подршку.