НОВОГОДИШЊИ ПОКЛОНИ ЗА СИГУРНУ КУЋУ

среда, 30. децембар 2020.

Председник Градске општине Раковица Милош Симић и члан Већа Владимир Ковачевић Јурашин посетили су Сигурну кућу где се налазе жене и деца, жртве породичног насиља. Том приликом су координаторки Сигурне куће Весни Станојевић уручили пригодне поклоне за штићенице ове институције, пакетиће за децу, веће количине воћа, сокове, колаче и др. које су обезбедили сопственим средствима.

У разговору са штићеницама и координаторком Сигурне куће Председник Градске општине Раковица Милош Симић се захвалио на срдачној добродошлици.

„За насиље у породици нема оправдање, наша Општина је у прошлости помагала Сигурну кућу, а то ће радити и у будуће, када год буде била у могућности“, поручио је Симић.

Координаторка сигурних кућа и директорка Саветовалишта против насиља у породици Весна Станојевић захвалила се на донацији истакавши да је Општина Раковица увек давала велику подршку.

„Свака врста помоћи овде је добродошла“, рекла је Весна Станојевић и додала да је помоћ женама потребна и када напусте Сигурну кућу, а да је присуство емпатије посебно значајно сада, уочи празника.