ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОБРАЗОВАЊА У РАКОВИЦИ

недеља, 24. јануар 2021.
Поводом Међународног дана образовања председник Градске општине Раковица Милош Симић, заједно са народном посланицом из Раковице Наташом Љубишић, посетио је Слободанку Савић, самохрану мајку која са двојицом синова живи у Кнежевачкој улици.
Слободанкини синови Вук (2004. годиште) и Лазар (2008. годиште) добри су ђаци. Старији Вук похађа Грађевинску школу, док млађи Лазар иде у ОШ „14. октобар“ у Кнежевцу. Осим што иду у школу обојица су спортисти и тренирају бокс у клубу „Светомир Белић Белка“ у Раковици. Како сама Слободанка каже, поред школе и тренинга, Лазар и Вук редовно јој помажу у домаћинству и завршавају све кућне послове.
Председник Општине Милош Симић похвалио је Вука и Лазара што постижу да иду у школу и да се баве спортом а да не запоставе кућне послове. Посебно је истакао важност образовања као темеља сваког успеха у животу. Симић је најавио скори почетак радова на текућем одржавању Основне школе „14. октобар“ коју похађа Лазар.
Симић је истакао да ће Градска општина Раковица наставити да улаже значајна средства у текуће одржавање раковичких школа како би обезбедила што боље услове ученицима за образовање.
Слободанки Савић председник Општине Раковица рекао је да су њој и свим грађанима Раковице врата Општине увек отворена и да увек могу да се обрате за помоћ. Дечацима је на крају посете уручио школски прибор и друге пригодне поклоне.
Међународни дан образовања у свету се обележава 24. јануара. Овај дан је признат од Уједињених нација и усмерен је на доступност образовања као средства за излазак из сиромаштва.