У СУСРЕТ ДАНУ ДРЖАВНОСТИ ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ГО РАКОВИЦА

недеља, 14. фебруар 2021.
Поштовани суграђани, драге комшије,
Честитам вам Дан државности Републике Србије. Празник Сретење означава један од најважнијих датума у нашој историји. Република Србија обележава Дан државности 15. фебруара у знак сећања на почетак Првог српског устанка којим је започело ослобођење народа од ропства и доношење првог, „Сретењског устава“, којим су ударени темељи модерне српске државе.
Сретење је за Србију дан када се сећамо наших славних предака, када се сви сусрећемо како са прошлошћу, тако и са будућношћу.
Србија је данас, захваљујући одговорној и мудрој политици председника Србије Александра Вучића, озбиљна и цењена држава која брине о својим грађанима и која ужива пун суверенитет.
Снагу и способност смо показали када смо се суочили са пандемијом вируса Ковид 19, где смо све време били уз грађане и где се нисмо штедели у борби за њихово здравље.
Наш суверенитет најбоље показујемо сада, током имунизације, када је у читавом свету на делу велика борба за вакцине. Сувереном и одлучном политиком коју спроводе председник Александар Вучић и Влада Србије, обезбеђене су велике количине вакцина, док је успостављен ефикасан систем имунизације који служи као пример целом свету.
Посебно сам поносан што је и Градска општина Раковица допринела и одлучној борби против вируса Ковид 19 и ефикасном спровођењу имунизације грађана. У овим тешким временима, доказали смо да смо дорасли историјском задатку и да, на понос наших предака, можемо да заштитимо наш народ.
Поштовани грађани, драге комшије, у данима када обележавамо почетак изградње модерне српске државе и када се сећамо поносних предака уз обавезу да бринемо о потомцима, Градска општина ће и даље представљати дом за своје грађане.
Уз жељу да вас прати добро здравље, свима желим срећан празник.
Живела Србија!
Милош Симић,
председник Градске општине Раковица