ОБЕЗБЕЂЕНА БЕСПЛАТНА ПРИПРЕМА ЗА МАЛУ МАТУРУ ЗА СВЕ РАКОВИЧКЕ ОСМАКЕ

понедељак, 22. фебруар 2021.
Градска општина Раковица у сарадњи са Центром за културу и образовање Раковица и ове године обезбедила је бесплатну припрему за малу матуру из српског језика и математике за ученике завршних разреда раковичких основних школа.
Имајући у виду да се ове године пријавило близу 500 ученика, скоро троструко више у односу на претходне године, Градска општина Раковица је обезбедила формирање нових група, тако да је свако пријављено дете примљено на припремну наставу.
Првој новоформираној групи ваучере је данас уручио председник Градске општине Раковица Милош Симић, док ће осталим групама они бити уручени до краја ове недеље. Симић је рекао да за Градску општину Раковица деца увек имају приоритет, због чега је обезбеђено да и поред великог интересовања, ниједан ученик не буде изостављен из програма припрема.
„За ученике који су се пријавили поново смо обезбедили еминентне предаваче који ће их наредних месеци припремати из српског језика и математике. Податак да 95 одсто раковичких ученика који прођу бесплатне припреме за малу матуру на крају и упише прву жељену школу, довољно говори о квалитету овог програма“, рекао је Симић обраћајући се родитељима и ученицима. Симић се захвалио родитељима што су пријавили децу за припреме док је свим ученицима пожелео да на крају упишу жељену средњу школу.
Првих 18 група ученика је у суботу 13. фебруара почела припреме за малу матуру. За њих је припрема организована у просторијама Центра за културу и образовање Раковица. Новоформираних 18 група почеће са радом 6. марта у просторијама Машинске школе „Радоје Дакић“. Све групе ће имати исти број часова који се организују суботом и недељом, а припреме ће трајати до јуна.
Припремну наставу за малу матуру држе реномирани професори са искуством у раду на припреми за малу матуру, ученици ће бити подељени у мање групе уз строго поштовање епидемиолошких мера.