ОПШТИНА РАКОВИЦА УГОСТИЛА ЏУДО ШАМПИОНЕ

среда, 10. март 2021.
Градска општина Раковица данас је угостила такмичаре Џудо клуба Раковица освајаче златних и бронзаних медаља на недавно одржаном Првенству Србије за кадете.
Раковичке златне џудисте примио је председник Градске општине Раковица Милош Симић и члан Већа задужен за спорт и омладину Владимир Ковачевић Јурашин. Млади џудисти су се најпре похвалили својим најновијим достигнућима и освојеним медаљама. Златне медаље на Првенству Србије за кадете освојили су Ива Милошевић, Миљан Радуљ и Матија Јеремић, док су бронзане медаље узели Марко Лојаничић и Марко Јовановић. Ива Милошевић са само 15 година има освојене 3 злате медаље у државним првенствима, Миљан Радуљ чак 6 и Матија Јеремић 2 освојене златне медаље.
Златни џудисти дошли су у пратњи председника клуба Боривоја Лукића, заједно са својим тренерима Давидом Радуловићем, Немањом Петровићем и Миленком Милиновићем. Како су истакли, и сами тренери су каријере започели у Раковици где су наставили да љубав према овом спорту шире на млађе генерације.
Симић је честитао џудистима на сјајним резултатима које су остварили. Он је додао да се Раковица поноси успесима „Џудо Клуба Раковица“, који у најбољем светлу представља нашу општину, али и нашу земљу.
Током разговора џудисти Раковице су упознали председника са проблемима са којима се сусрећу током пандемије корона вируса и са отежаним условима за тренирање, али су истакли да их ништа неће зауставити у борби за новим медаљама.
Председник Општине Раковица је уз честитке и речи хвале поручио да ће локална самоуправа у складу са могућностима наставити да помаже раковичке џудисте како би они наставили да на најбољи начин представљају нашу општину на такмичењима у земљи и иностранству.