ПРОФЕСИОНАЛНОСТ И СЕРВИСИРАЊЕ УСЛУГА ГРАЂАНА ЈЕДИНИ ЦИЉЕВИ КОЈИМА ТЕЖИ ГРАДСКА ОПШТИНА РАКОВИЦА

понедељак, 19. април 2021.
Као начелница Управе ГО Раковица одлучно одбацујем тврдње појединих политичких странака да се врши дискриминацију запослених Градске општине Раковица по било ком основу.
Једина разлика се прави између запослених који желе да раде и оних који не желе да раде. Никакав притисак споља неће спречити Градску општину Раковица да од својих запослених тражи највише професионалне стандарде и максималну љубазност према грађанима. Никакав спољни притисак неће спречити да се најбољи награде, а они који крше радну дисциплину казне.
Као особа која више од две деценије ради у Градској општини Раковица и као особа која је одговорна за систематизацију запослених одговорно тврдим да у кадровским решењима није било никакве политичке или било које друге дискриминације. Све је урађено у складу са Законом о раду и другим законима и правним актима који уређују ову материју, док је сагласност дао и репрезентативни синдикат који штити права запослених у Градској општини Раковица.
Једини циљ је да Управа ГО Раковица ради што ефикасније и да у овим тешким временима пандемије вируса Ковид 19, настави успешно да сервисира потребе грађана Раковице.
Принцип добре управе подразумева постојање јавне управе која грађанима пружа већу сигурност у њиховим односима са управом, односно њеним службеницима. То се чини тако што се успостављају додатна правила и принципи понашања управе према грађанима, којима се грађани усмеравају у остваривању својих права и правних интереса. То је уједно и јасан показатељ демократског система у којима је грађанин на првом месту.
Због тога се у савременој држави не тражи само законитост поступања јавне управе, већ и пракса праведног и пристојног поступања и опхођења управе према грађанима.
С поштовањем,
Мила Шкорић,
начелник Управе ГО Раковица