НОВА УЛАГАЊА У СПОРТСКИ ЦЕНТАР РАКОВИЦА

уторак, 27. април 2021.
Сала за борилачке спортове у Спортском центру Раковица данас је добила нову татами подлогу. Нова подлога површине 50 квадратних метара донација је Града Београда, а постављена је у делу Спортског центра у којем се тренира бокс и други борилачки спортови.
Реновирану салу Спортског центра Раковица јуче су обишли државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник Градске општине Раковица Милош Симић, члан Градског већа Филип Марјановић, Страхиња Стојковић саветник у Секретаријату за спорт Града Београда и члан Општинског већа Владимир Ковачевић Јурашин.
Њих је угостила директорка ЈП „Пословни центар Раковица“ Душица Стојковић која им је показала салу у којој је постављена нова подлога, као и друге радове који су у претходном периоду извршени у Спортском центру Раковица.
Током обиласка Спортског центра Раковица представљен је и простор за спортске легенде и клубове које су стасавале у Раковици. Приказана је стална изложбена поставка на паноима посвећена легендарном фудбалеру и првој Звездиној звезди Рајку Митићу, који је део живота и прве фудбалске кораке направио баш у Раковици. Осим Рајка Митића у кутку за спортске легенде Раковице постављени су и панои посвећени најбољим спортским колективима у општини, Фудбалском клубу Раковица, Рукометном клубу Раковица, Кошаркашком клубу Рас и Боксерском клубу „Белка“.
Након обиласка Спортског центра гости су присуствовали финалним борбама боксерског турнира „Меморијал Бранко Пешић-Београдски победник“.
Спортски центар Раковица у последњих неколико година доживео је велику трансформацију. Замењени су врата и прозори захваљујући чему су све просторије топлије, реконструисана је фасада захваљујући чему је објекат постао енергетски ефикаснији јер је за његово грејање потребно мање енергената. Постављена је нова ЛЕД расвета, окречени су хала, теретана, свлачионице и ходници, док је обновљено хиљаду квадратних метара трибина. Пре тога санирани су кров, реконструисан је паркет хале, као и свлачионице.
У претходном периоду посебно је уложено у женски део теретане за који је набављена нова опрема, трака за трчање, бицикл и други спортски реквизити. И за ову салу је Град Београд почетком године донирао 50 квадратних метара татами подлоге чиме је помогао опремање и прилагођавање овог простора за женски фитнес.
Захваљујући свим овим улагањима обезбеђени су врхунски услови за тренинг професионалних спортиста и рекреативаца али и за организацију домаћих и међународних спортских такмичења.