ВИШЕ ОД 330 ГРАЂАНА ВАКЦИНИСАНО НА ПУНКТУ У ТРЖНОМ ЦЕНТРУ „БИГ РАКОВИЦА“

недеља, 9. мај 2021.
Велики број грађана Раковице данас је искористио прилику да се вакцинише у аутобусу који је од 10 до 17 часова био постављен на паркингу тржног центра „Биг Раковица“ у улици Патријарха Димитрија. Шансу да без заказивања прими вакцину кинеског произвођача „Синофарм“ искористило је 303 грађана.
За 30 грађана који су желели да приме вакцине „Фајзер“ или „Спутњик“ Градска општина Раковица је обезбедила бесплатан превоз до дома здравља на Лабудовом брду, где су могли да приме жељену вакцину и назад до тржног центра да заврше куповину.
Пре почетка акције председник Градске општине Раковица Милош Симић уручио је докторима, медицинским сестрама и другом медицинском особљу храну, сокове, колаче и друге поклоне, уз захвалност на свему што чине како би процес имунизације био успешан. Пункт за имунизацију посетила је и градска секретарка социјалну заштиту Наташа Станисављевић.
Данашњу акцију имунизације у Раковици посетио је и амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан. Амбасадор Вилан био је заједно са генералним директором израелске компаније „Big cee“ Робертом Јахавом у чијем је саставу и тржни центар „Биг Раковица“.
Данашњу акцију су помогли тржни центар „Биг Раковица“ који је обезбедио део паркинга и пружио другу подршќу. Вакцине су давали доктори и медицинске сестре из Дома здравља Раковица.
Градска општина Раковица обезбедила је запослене који су радили на пријављивању грађана, возаче и возила који су превозили грађане који су желели да приме вакцину „Фајзер“ или „Синофарм“ до дома здравља на Лабудовом брду и назад, као и сву другу неопходну подршку како би данашња акција била успешна. Компанија „Метро“ обезбедила је освежење за медицинско особље и грађане који су се вакцинисали.
Градска општина Раковица се захваљује свим грађанима који су се одазвали позивима за вакцинацију и још једном апелује на све да се вакцинишу како бисмо сви заједно победили вирус Ковид 19.