МАЛИШАНИ НАУЧИЛИ КАКО СЕ ГРАДИ КУЋА

уторак, 11. мај 2021.
На молбу малишана вртића „Душко Радовић“, Градска општина Раковица помогла je организацију креативне радионице у којој су предшколци који бораве у овој установи могли да науче основе како се гради кућа, зграда и други грађевински објекти.
Вртић су данас посетили председник Градске општине Раковица Милош Симић заједно са чланицом Општинског већа Мирјаном Гутешом и архитектом Небојшом Јовановићем, који је између осталог пројектовао нови дом здравља који је изграђен на Лабудовом брду.
Јовановић је малишанима објаснио читав поступак изградње неког објекта, али прво им је објаснио које су све мере неопходне да се предузму на градилишту како би се послови изводили у безбедном окружењу. Посебно је наглашено да је на градилишту неопходно да се носе шлемови и да се поштују сва друга правила како би се избегле незгоде.
Након тога предшколцима је на сликовит начин објашњен сваки корак у изградњи куће и сваког другог објекта, од пројектовања, преко темеља до крова. Малишани су у склопу ранијих радионица већ имали спремне пројекте које је архитекта Небојша Јовановић похвалио, док су знали одговоре и на многа друга питања у вези грађевинарства.
По завршетку дружења директорка Предшколске установе Раковица Радмила Аранђеловић и руководилац вртића „Душко Радовић“ Снежана Мисић обишли су са гостима читав вртић који има површину око 2.600 квадратних метара. Председника Општине Раковица Милоша Симића упознали су и са многим другим креативним радионицама које вртић организује за своје малишане.
Последња радионица је организована тако што су малишани из „Душка Радовића“ заједно са васпитачицама послали писмо председнику Градске општине Раковица Милошу Симићу у којем су тражили су да им се обезбеди гост који ће им објаснити шта је све потребно да се изгради кућа. Након тога контактиран је архитекта Небојша Јовановић који је радо пристао да учествује у радионици.
На крају је са малишанима „Душка Радовића“ постигнут договор да Општина Раковица помогне у организацији и других креативних радионица са темама која интересују најмлађе.