ОБИЛАЗАК ПАРКОВА У РАКОВИЦИ

петак, 14. мај 2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић, државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић, председник Градске општине Раковица Милош Симић и извршни директор за оперативне послове ЈКП „Зеленило Београд“ Наташа Шишаковић обишли су данас паркове у Кнежевцу и на Канаревом брду.
Прво су обишли парк који је изграђен у улици Првобораца у Кнежевцу. Изградња парка обећана је становницима овог насеља на збору грађана. Вредност радова је 3.408.000 динара, а радове су извршили радници ЈКП „Зеленило Београд“.
Нова уређена јавна површина састоји се од дечјег игралишта са ливеном гуменом подлогом, на коме је постављена мултифункционална справа – комбиновани реквизит за децу. Осим тога постављен је и бетонски сто за шах са две табле и клупама. У парку су реконструисане постојеће и изграђене су нове бетонске стазе и степеништа, постављене су бетонске клупе са наслоном као и ђубријере, док је читав простор оплемењен зеленилом. За безбедну игру деце постављена је ограда.
Градска општина Раковица је сопственим средствима санирала оштећења на споменику који се налази поред парка како би се избегла било каква могућност да посетиоци парка буду угрожени.
После парка у Кнежевцу представници Града Београда и Општине Раковица обишли су и радове на изградњи парка на Канаревом брду. Парк на Канаревом брду састоји се од два игралишта. Планирано је да се на већем игралишту поставе један комбиновани мултифункционални реквизит, две њихалице, љуљашка са два седишта и клацкалица са две руде.
На мањем игралишту планирано је постављање једног комбинованог мултифункционалног реквизита, по једне њихалице и вртешке и једне клацкалице са две руде. Парк ће имати миран кутак за одмор са три шаховска стола. Осим тога радиће се прилазне стазе, поставиће се клупе, док ће све зелене површине бити оплемењене травом и растињем. Планирана вредност радова је 20.079.000 динара.
Градска општина Раковица је 2012. године покренула акцију „Паркићи за све“ у склопу које је изграђено и реконструисано близу 80 паркова, дечјих игралишта, спортских терена и других уређених јавних површина.