ОПШТИНА РАКОВИЦА УГОСТИЛА ШАМПИОНКЕ У ПАРАКАРАТЕУ

петак, 28. мај 2021.
Градска општина Раковица данас је угостила младе такмичарке из Раковице које су освојиле бронзане медаље на Европском првенству у паракаратеу одржаном у Поречу.
Раковичке младе шампионке примио је председник Градске општине Раковица Милош Симић и члан Већа задужен за спорт и омладину Владимир Ковачевић Јурашин.
Бронзане медаље на Европском првенству освојиле су двадесетједногодишња Тијана Стаменовић и двадесетчетворогодишња Нина Портолан из Раковице.
Девојке су се најпре похвалиле својим најновијим достигнућима и освојеним медаљама.
Уз раздраган осмех оне су уручиле захвалницу председнику Општине Раковица Милошу Симићу за успешну сарадњу и допринос у развоју и афирмацији каратеа за особе са инвалидитетом.
За своју Општину Раковица и председника Симића имале су само речи захвалности на помоћи и подршци коју су добиле пред одлазак на Европско првенство, подсећајући председника Општине да су обећале да ће се из Пореча вратити са медаљама, достојно бранећи боје Србије. За Европско првенство, младе каратисткиње су се припремале активно више од годину дана, борећи се са свим пратећим проблемима.
Такмичење на којем су младе девојке учествовале сврстано је у највиши ранг такмичења, на коме су пропозиције са високим критеријумима.
Симић је честитао нашим каратисткињама на сјајним резултатима које су оствариле. Он је додао да се Раковица поноси њиховим успесима који у најбољем светлу представљају нашу општину, али и нашу земљу.
Током разговора младе каратисткиње чланице раковичког Спортског карате удружења особа са инвалидитетом „Европа“ упознале су председника са проблемима са којима се сусрећу током припрема за такмичење, тренирања, као и за време такмичења. После овог великог успеха на Европском првенству, наше младе паракаратисткиње већ се увелико спремају за предстојеће Светско првенство које ће бити одржано у Дубаију у новембру месецу.
Председник Општине Раковица је уз честитке и речи хвале поручио да ће локална самоуправа у складу са могућностима наставити да помаже раковичке шампионке у паракаратеу како би оне наставиле да на најбољи начин представљају нашу општину на такмичењима у земљи и иностранству.
Обећавајући нове медаље на Светском првенству, умиљата Тијана се поносно, озареног лица хвалила својом медаљом и мајицом са логом Општине Раковица, која је један од спонзора, хвалећи такође и своју другарицу која одлично говори више страних језика.
Наше шампионке Нина и Тијана дошле су у пратњи тренера Спортског карате удружења особа са инвалидитетом „Европа“ који је овом приликом истакао да параспортисти имају пуно проблема, али и елана и јаку вољу којом побеђују.