ПОРОДИЧНИ ДАН НА ЈЕЗЕРУ У РЕСНИКУ

субота, 12. јун 2021.
Градска општина Раковица, ЈП Пословни центар Раковица и Центар за културу и образовање Раковица данас су на језеру у Реснику организвали другу по реду манифестацију „Породични дан“.
Малишани и родитељи су уживали у богатом зававном програму који је за њих осмишљен. По сунчаном времену и предивном амбијенту језера малишани су ђускали, играли игре са „Аном Бананом“, акредитованим тренерима Feel Life и „Panta Rei“ и другим аниматорима.
Осим тога окушали су се у бројним спортовима и вежбању који је за њих осмислио Фитнес центар „Feel Life“ и Дечији спортски клуб ”Panta Rei“. Деци је посебно било занимљиво „натезање конопца“, игра у којој су подједнак број пута тријумфовали дечаци и девојчице. Малишани су на крају имали прилику да уживају и у дечијој представи Центра за културу под називом „Аска и Вук“.
Пријатан породични дан на језеру у Реснику посетили суе државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник Градске општине Раковица Милош Симић са сарадницимиа. Они су делили малишанима школски прибор, балоне и сокове уз жељу да уживају у забави.
Након што је пао мрак, посетиоци су у склопу Биоскопа на отвореном гледали анимирани породични филм „Соул“.
Неколико дана пре ове манифестације на језеру у Реснику је завршено постављање бежичног интернет дрвета које је пуштено у рад тако да посетиоци језера имају бесплатан приступ интернету. Бежично интернет дрво је донација компаније „Телеком Србија“, која је пре тога у септембру прошле године на језеру пустила у рад зону бесплатног бежичног интернета.
На језеру је претходно у склопу пројекта ревитализације изграђен паркинг, понтон на води, постављене су клупе и рустик гарнитуре, док су зелене површине оплемењене новим дрвећем. Ове године планиран је почетак радова на изградњи пешачке стазе око језера и других садржаја.