ОПШТИНА РАКОВИЦА УГОСТИЛА МЛАДУ РИТМИЧКУ ГИМНАСТИЧАРКУ

петак, 18. јун 2021.
Градска општина Раковица угостила је данас Селену Маринковић, једну од најталентованијих девојчица Раковице. Са Селеном су разговарали председник Општине Милош Симић, директорка ЈП „Пословни центар Раковица“ Душица Стојковић и члан већа Владимир Ковачевић Јурашин.
Селена је ученица другог разреда О.Ш. „14. октобар“ у Кнежевцу. Жељу да се бави спортом добила је гледајући свог оца, који је био јако успешан гимнастичар.
Ритмичку гимнастику почела је да тренира са само 5 година, и већ тада, после пар месеци тренирања осваја своју прву награду. На разговор је понела само део медаља, јер како каже за ове четири године освојила је преко сто. Иако је на многим такмичењима била прва, уз раздраган осмех и са поносом, издвојила је медаљу са такмичења у ком је учествовало 26 држава а она је освојила 3. место.
Милош Симић је честитао Селени на сјајним резултатима и нагласио да ће Општина Раковица увек бити на располагању својим најмлађим суграђанима, који су вредни, талентовани и успешни. Такође, пожелео јој је срећу на сутрашњем такмичењу у ком учествује 600 девојчица, а мала Селена је обећала да ће уколико све прође како је замислила доћи поново након такмичења да покаже нову медаљу.
Душица Стојковић је још једном честитала Селени на успеху и истакла да су за младе таленте Раковице, врата Спортског центра увек отворена, и да ће ЈП „Пословна Раковца“ заједно са Градском општином Раковица подржати и помоћи њихов рад.