ПОДЕЛА БИЦИКЛИ И КАЦИГА ШКОЛАМА И НАЈБОЉИМ ОСНОВЦИМА РАКОВИЦЕ УЗ ОБУКУ О БЕЗБЕДНОЈ ВОЖЊИ

четвртак, 24. јун 2021.
У наставку пројекта „Буди пажљив и сналажљив“ Градска општина Раковица у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, организовала је обуку у безбедној вожњи бицикла. Свака основна школа у Раковици послала је троје најбољих ученика четвртог или петог разреда који су на паркингу испред зграде Градске општине Раковица, на посебно припремљеном полигону, вежбали безбедну вожњу.
Наставнике и ученике који су учествовали у акцији у име Градске општине Раковица поздравио је председник Милош Симић који се посебно захвалио државном секретару у Министарству унутрашњих послова Милосаву Миличковићу и директору Агенције за безбедност саобраћаја Душку Пешићу на свему што су учинили за безбедност деце у саобраћају. Симић је честитао ученицима на успеху који су постигли у школи, позвао их да се забаве возећи бицикл на полигону и да оно што науче пренесу и својим другарима. Свим ученицима председник Градске општине Раковица је пожелео и леп провод на распусту.
Душко Пешић из Агенције за безбедност саобраћаја захвалио се Општини Раковица на сарадњи и на организацији оваквих акција које имају за циљ повећање безбедности деце у саобраћају. Он је позвао малишане да буду пажљиви када возе бицикл и да се придржавају основних правила како би избегли несреће и падове. Пешић је између осталог рекао да још увек бицикле не возе на улици, док не порасту, већ у зонама школа и другим местима која су удаљена од саобраћаја. Такође напоменуо је да је важно да волан не пуштају из руку и да се не хватају за друга возила. Посебно је упозорио да док возе не стављају слушалице у уши и не слушају музику, како би могли да чују саобраћај око себе.
Пре обуке, најбољи ученик сваке од осам раковичких основних школа, примио је у име своје школе један бицикл. Бицикле су уручивали државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник Градске општине Раковица Милош Симић.
Свима који су учествовали у обуци уручене су кациге, кабанице и други пригодни поклони које су обезбедили Градска општина Раковица и Агенција за безбедност саобраћаја.
Малишани су након тога на полигону који је направљен на паркингу Градске општине Раковица, вежбали безбедну вожњу бициклом. Уз добру забаву малишани су научили како се правилно вози бицикла, док су добили савете како да се понашају у саобраћају.
Градска општина Раковица већ у суботу 26. јуна, у наставку акције „Буди пажљив и сналажљив“ организује нову поделу ауто-седишта за децу, родитељима који су се пријавили на конкурсу. То је други конкурс ове године, а бесплатна ауто-седишта за малишане су добили сви који су се пријавили.
Осим тога, недавно је у оквиру исте акције организован квиз у познавању саобраћајних прописа у којем су учествовале екипе свих раковичких школа, где је на крају тријумфовала екипа Основне школе „Ђура Јакшић“.