ПОДЕЉЕНА БЕСПЛАТНА ДЕЧИЈА АУТО -СЕДИШТА

субота, 26. јун 2021.

Безбедност деце је један од приоритета Градске општине Раковица, што је и разлог да је ове године по други пут организован конкурс за доделу бесплатних ауто-седишта за децу. Пету годину за редом подела ауто – седишта организована је у великој сали Општине Раковица.

Ауто-седишта се добили сви грађани који су се пријавили на конкурс Градске општине Раковица. За овај други конкурс за бесплатна дечија ауто-седишта пријавило се 45 грађана, док је на првом конкурсу који је организован у априлу ове године подељено више од 130 седишта.

Пре поделе, стручњаци из Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије одржали су демонстрацију правилне употребе ауто-седишта за децу.

Након тога седишта су родитељима уручивали председник Градске општине Раковица Милош Симић, члан општинског Већа Новица Барјактаровић и Светлана Миљуш из Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Градска општина Раковица ја дечја ауто-седишта обезбедила у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда, док је један број седишта обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.