НОВИ АСФАЛТ НА 11 РАКОВИЧКИХ УЛИЦА

четвртак, 8. јул 2021.

Ни тропске температуре нису зауставиле радове на асфалтирању раковичких улица. Данас су радове на реконструкцији улице Антона Чехова и дела Кнежевачке улице обишли државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник Градске општине Раковица Милош Симић са сарадницима.

Они су радницима ЈКП „Београд пут“ који раде по великој врућини донели флашице хладне воде како би им макар мало олакшали напоре. Радницима су се захвалили на пожртвовању уз жељу да што пре заврше радове.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић је рекао да су асфалтиране улице, без рупа, са тачно постављеном и јасно обележеном саобраћајном сигнализацијом један од услова безбедне вожње. Миличковић је позвао све возаче да, без обзира где се налазе, возе у складу са прописима, посебно сада током летњих месеци када је саобраћај на свим путним правцима појачан.

У Раковици је у претходном периоду асфалтиран велики број улица, док се тренутно реконструише више саобраћајница у Општини. Данас су почели радови на асфалтирању дела улице Снежане Хрепевник у Старој Раковици. Осим радова у делу Кнежевачке и Антона Чехова, у току су радови на асфалтирању улице Првобораца, затим др Аћима Медовића у Реснику и дела улице Омладинско шеталиште на Петловом брду. При крају су радови на асфалтирању крака улице Вељка Рамадановића на Видиковцу. Недавно су завршени и радови на асфалтирању делова улица Јанковић Стојана и Стевана Луковића, док су нови асфалт добиле и улице Краљице Јелене, Миле Димић и Вишевачке у Старој Раковици.

Осим тога у Кнежевачкој улици поново су обележени пешачки прелази и „лежећи полицајци“, док су у истој улици постављени стубићи, како би пешаци могли безбедно и несметано да се крећу тротоаром.