ОБИЛАЗАК РАДОВА У МАШИНСКОЈ ШКОЛИ „РАДОЈЕ ДАКИЋ“

четвртак, 5. август 2021.
Председник Градске општине Раковица Милош Симић, заједно са градоначелником Београда проф. др Зораном Радојичићем, Секретаром за образовање и дечију заштиту града Београда Славком Гаком и директорком школе Бојаном Стевановић, обишао је радове на реконструкцији Машинске школе „Радоје Дакић“ који су у току.
У овој раковичкој средњој школи изводе се комплетни радови на реконструкцији канализационе и водоводне мреже како у објекту тако и у дворишту школе и радионици за обављање практичне наставе. Врши се реконструкција тоалета унутар школе и изградња нове фекалне канализације. Радови у овој школи обављају се први пут после изградње објекта школе, пре тачно 60 година, а инвестиција коју финансира Секретаријат за образовање и дечју заштиту је вредна 28,6 милиона динара.
Градска општина Раковица сваке године издваја значајна средства за текуће одржавање Основних школа на својој територији. Недавно су завршени радови на текућем одржавању већине Основних школа у Раковици како би школе спремно дочекале наредну школску годину.
У Основној школи „Никола Тесла“ у току су радови на комплетној реконструкцији трибина на отвореним спортским теренима у дворишту школе, као и радови на комплетној реконструкцији канализационе мреже и хидрантске мреже у објекту школе и у дворишту школе (чиме се повећава безбедност ученика и обезбеђују услови за превенцију пожара). Осим у овој, радови се одвијају и у Основној школи „Иво Андрић“ где се врши санација дворишне ограде, степеништа и платоа објекта школе. У Основној школи „Франце Прешерн“ је извршена комплетна реконструкција фискултурне сале мењање паркета на површини већој од 500квадратних метара и реконструкција свлачионица. Радови у фискултурној сали се први пут изводе после 1969. године. Такође, Општина Раковица је у Основној школи „Ђура Јакшић“, извршила реконструкцију фискултурне сале, док је у објекту ОШ „14. октобар“ у Кнежевцу део просторија обновљен и прилагођен потребама дневног боравка. Такође, у Музичкој школи „Даворин Јенко“ замењени су сви прозори у објекту школе који се налазе у улици Мишка Крањца.
У Раковици је прошле године завршена комплетна реконструкција ОШ „Владимир Роловић“ за које је средства обезбедила Канцеларија за јавна улагања Републике Србије, а пројекат израдила Градска општина Раковица. Такође, прошле године завршени су радови на комплетној реконструкцији вртића „Петлић“ на Петловом брду, као и радови на реконструкцији вртића „Чаробна шума“ које је финансирао Град Београд, док је за ову годину најављен почетак радова на изградњи новог вртића који је намењен малишанима Миљаковца 3 и Сунчаног брега.
Све раковичке школе од 2018. године покривене су видео надзором који је увезан са Полицијском станицом Раковица, што их чини једним од најбезбеднијих школа у Београду и Србији.