ВЕЧЕ ЏЕЗА У РАКОВИЦИ

уторак, 10. август 2021.
Концертом „Band Bosque sound community“, 13. августа од 19 часова затвара се летња манифестација „Музичко лето“. У оквиру манифестације коју организује Центар за културу и образовање Раковица у сарадњи са Градском општином Раковица имали смо прилику да чујемо циклус од пет концерата свих музичких жанрова, који су одржавани на летњој сцени у парку Јапанско српског пријатељства на Миљаковцу.
Једном недељно, у редовном термину петком од 19 часова, посетиоци су од 16. јула до 13. августа имали прилику да чују квалитетне домаће извођаче свих музичких жанрова од традиције преко рока до џеза. Овај циклус концерата има за циљ и неговање доброг музичког укуса а овај последњи концерту џеза, овогодишњем низу и стварање нове џез публике, посебно међу младима.
Овог петка публика ће се упознати са савременом српском џез сценом и бендом
“Bosque sound community” који је настао у Београду средином 2015. Бенд води Милош Боснић, контрабасиста и бас гитариста из Београда. Звук се темељи на класичном инструменталном џез-рок идиому и представља мешавину утицаја различитих жанрова, углавном надахнутих уметношћу 20. века. “Four noble truths” њихов је први албум који је објављен 2015. Други албум, “Escape From Urumchi“, који ће представити публици овом приликом, објављен је четири године касније, у децембру 2019. за Metropolis records.