РАКОВИЧКЕ ШКОЛЕ СПРЕМНЕ ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

петак, 13. август 2021.
Раковица је и ове године уложила значајна средства у текуће одржавање школа. Данас су завршне радове у Основној школи „Никола Тесла“ која се налази у ул. Др Миливоја Петровића 6, обишли државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник Градске општине Раковица Милош Симић и директор ОШ „Никола Тесла“ Станислав Стевуљевић.
У ОШ „Никола Тесла“ реконструисана је комплетна хидрантска мрежа како би школа испунила важеће безбедносне критеријуме и како би спремно дочекала нову школску годину. У истој школи при крају су радови на реконструкцији оронулих трибина на отвореном спортском терену у дворишту школе. У школи је раније постављен и видео-надзор који је повезан са Полицијском станицом Раковица, захваљујући чему је безбедност ученика на највишем могућем нивоу.
Имајући у виду да је ОШ „Никола Тесла“ једина која у Раковици има затворен базен, реконструисани су преливни системи како би одржавање базена било олакшано. Осим ученика ове школе, базен се често користи за бесплатне часове пливања и бесплатне школице спорта за све раковичке основце.
Осим у овој, радови се одвијају и у Основној школи „Франце Прешерн“ где је при крају реконструкција фискултурне сале у којој се комплетно мења паркет и реконструишу свлачионице.
Фискултурна сала већ је реконструисана у Основној школи „Ђура Јакшић“, док је у објекту ОШ „14. октобар“ у Кнежевцу део просторија обновљен и прилагођен потребама дневног боравка.
У ОШ „Иво Андрић“ у току су радови на реконструкцији ограде и бетонских платоа у дворишту док су у Музичкој школи „Даворин Јенко“ замењени сви прозори у објекту школе који се налазе у улици Мишка Крањца.
До почетка школске године, све раковичке основне школе биће спремне за пријем ђака.
Основна школа „Никола Тесла“ је једна од најстаријих Основних школа у Раковици. Основана је1935. године и првобитно је носила назив по патријарху Димитрију, од 1920. до 1930. године. Године 1953. школа је названа по Николи Тесли.
Школу данас похађа више 1.350 ученика који су распоређени у више од 48 одељења. У оквиру школе налази се базен који користе сви ученици од првог до осмог разреда, као и кабинет за информатику и библиотека са 16.000 књига.