МАНИФЕСТАЦИЈА РАКОВИЧКО ЛЕТО ОТВОРЕНA РЕСНИЧКИМ КОТЛИЋЕМ

недеља, 22. август 2021.
На језеру у Реснику данас је одржано такмичење у прављењу рибље чорбе под називом „Реснички Котлић“. Такмичење је организовала Градска општина Раковица у склопу манифестације „Раковичко лето“.
На такмичењу је учествовало седам екипа, а титулу најбоље однела је екипа „Авала град“, друго место освојила је екипа „Реванш 3“, док је трећепласирана била екипа „Фамилија“. Победник такмичења за награду је добио трофеј и котлић, док су освајачи другог и трећег места добили плакете и столице за пецање. Сви учесници такмичења добили су захвалнице. Захвалнице су уручене и екипи Дома здравља Раковица, као и припадницима ватрогасне бригаде који су дежурали на манифестацији.
Награде најбољим екипама уручио је председник Градске општине Раковица Mилош Симић.
Манифестацију „Реснички котлић“ и овога пута посетио је велики број људи који су уживали у веселој атмосфери, рибљој чорби и другим специјалитетима од рибе. Манифестација је први пут одржана прошле године у склипу Дана Раковице и тада је привукла велику пажњу посетилаца.
„Реснички котлић“ је прва манифестација која се одржава у склопу „Раковичког лета“. Већ сутра (понедељак 23. август) од 18 до 20 часова организоване су бесплатне уметничко-креативне радионице за најмлђе на платоу код „Мекдоналдса“ на Видиковцу. У уторак (24. авуст) забава за најмлађе је у истом времену организована у Парку јапанско-српског пријатељства. У среду малишани ће у истој забави уживати у парку на углу улица Сердара Јанка Вукотића и 11. крајишке дивизије, док ће у четвртак у истом термину програм за децу бити уприличен на платоу код Месне заједнице „Авала град“ у Реснику.
И то није све. У склопу Раковичког лета организован је и“Биоскоп на отвореном“, где ће грађани уживати у бесплатној пројекцији филмова. Бесплатни филмови ће се гледати на платоу код „Мекдоналдса“ на Видиковцу 3, 4. и 5. септембра од 20:30 часова.
У петак 3. септембра на програму је филм „Another Roud”, у суботу 4. септембра емитоваће се филм „The Doorman”, док ће у недељу 5. септембра публика моћи да гледа филм „Wasp Network”.