ПОДЕЉЕНИ ТАБЛЕТИ У ОШ „14. ОКТОБАР“ 

четвртак, 16. септембар 2021.
У Раковици је настављена подела таблет рачунара које су за ученике од трећег до шестог разреда обезбедио Град Београд. Председник Градске општине Раковица Милош Симић данас је посетио Основну школу „14. октобар“ где је заједно са директорком и наставницима делио таблет рачунаре основцима.
Пре поделе, обраћајући се малишанима, Симић је између осталог рекао да су таблети које су добили намењени пре свега за учење а не за игру и забаву и да ће им умногоме олакшати савладавање лекција.
„Верујем да ћете их пажљиво чувати, да ћете лепо учити из њих и да ћете на крају године моћи да се похвалите одличним успехом. Градска општина Раковица ће, као и до сада, увек ту бити за све наше основце“, поручио је Симић.
У Основној школи „14. октобар“ иде укупно 706 деце од трећег до седмог разреда за које су обезбеђени таблети. Подела је организована у оба објекта ове школе, на Лабудовом брду и Кнежевцу.
Дан раније таблете су добили ученици раковичких основних школа „Владимир Роловић“ и „Коста Абрашевић“, док ће следеће недеље они бити уручени и преосталим школама. У Раковици ће укупно 4.293 ученика од трећег до шестог разреда добити таблете, док су учитељи и наставници који ће спроводити наставу од Града Београда добили лаптоп рачунаре.