УЧЕНИЦИ УЧИЛИ ОД РАКОВИЧКИХ ИЗВИЂАЧА О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

понедељак, 11. октобар 2021.
У склопу обележавања манифестације „Дани Раковице“ данас је у Основној школи „Коста Абрашевић“ у Реснику организована едукација ученика о заштити планете Земље, која је имала за циљ подизање еколошке свести код најмлађих под називом „Чувајмо Раковицу“.
Ученике су о загађењу и важности очувања природе и заштити животне средине учили од извиђача из Одреда извиђача „Ратко Вујовић Чоче“ са Видиковца. Млади раковички извиђачи упознали су ученике трећег и четвртог разреда ове школе и са важношћу рециклаже, као и о многим другим стварима које су битне како би се очувала животна средина.
Осим теоријског предавања, малишани су имали прилику да на посебно припремљеним практичним вежбама примене шта су научили. Посебно су се истакли баш код рециклаже где су научили како се разврставају различите врсте отпада.
Сви ученици који су учествовали у едукацији су на поклон добили захвалнице, беџеве и књигу „Сликовна енциклопедија земље“.
Еколошком предавању у Основној школи „Коста Абрашевић“ испред Градске општине Раковица присуствовали су чланови Општинског већа Снежана Предојевић, Весна Чингелић и Владимир Ковачевић Јурашин.