СВЕЧАНО ЈЕ ОТВОРЕН „XIV ФЕСТИВАЛ ПОБЕДНИКА ФЕСТИВАЛА“

понедељак, 25. октобар 2021.
Вечерас је у Центру за културу и образовање Раковица одиграна кабаретска представа „Љубавни времеплов“ којом је отворена „ПОЗОРИШНА НЕДЕЉА У РАКОВИЦИ“.
Весна Станковић и Владимир Прерадовић-Лорд испричали су нам приче о љубавима најистакнутијих српских личности последњих 200 година, од Хајдук Вељка и Чучук Стане, па све до Драгана Николића и Милене Дравић.
Реч је о позоришном комаду који се заснива на историјским чињеницама, а свака прича има своју песму, песму управо из тог периода, тако да је ово и музички времеплов, јер се неке песме готово нигде више не могу чути.
Другог дана Фестивала, у уторак 26. октобра у 19 часова у Галерији Центра за културу и образовање Раковица је отварање изложбе “БРАНИСЛАВ НУШИЋ НА БЕОГРАДСКИМ СЦЕНАМА”
Аутор: Драгана Чолић, обрада: Мирјана Одавић (улаз је слобоан), а у 20 часова смо за вас припремили поклон свим Раковчанима од Центра за културу и образовање Раковица, представу глумца Зијаха Соколовића „Лијево, десно, глумац“.
Зијах Соколовић духовито, филозофски, кабаретски, са низом примера и поређењем стварности и театарске уметности, учи гледаоце да схвате да су и они “глумци у свом театру” и да могу бити уметници у свом животу, ако своје животне “дате околности прве драмске радње” анализирају театарски “објективно”.