СТАМБЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ДОБИЛЕ НОВЧАНА СРЕДСТВА У ОКВИРУ ПРОJEKTA „РАКОВИЦА МИСЛИ НА ЗГРАДЕ“

среда, 3. новембар 2021.
У Градској општини Раковица данас су уручени уговори председницима стамбених заједница које су добиле средства за суфинансирање радова на унапређењу својстава зграде. Средства је добило укупно 56 стамбених заједница које су се пријавиле на конкурс „Раковица мисли на зграде“ који је расписала Градска општина Раковица.
Уговоре председницима стамбених заједница и професионалним управницима уручио је председник Градске општине Раковица Милош Симић. Он је рекао да је и у условима смањеног буџета Градска општина Раковица издвојила значајна средства како би суфинансирала радове у зградама и тако помогла својим суграђанима да живе у бољим условима. Симић је рекао да је интересовање за конкурс било велико и да нису сви добили средства, али да ће се овај пројекат наставити и наредних година.
Циљ пројекта „Раковица мисли на зграде” је да свака стамбена зграда добије помоћ како би извршила неопходне радове који су предвиђени правилима конкурса. Пројекат „Раковица мисли на зграде“ покренут је како би се помогли радови на обнови зграда са учешћем општине чак до 90 одсто или максимално до 500.000 динара по стамбеној заједници.