ПОКРЕТНА КАНЦЕЛАРИЈА ГОРАНА ВЕСИЋА СА ГРАЂАНИМА РЕСНИКА

субота, 6. новембар 2021.
Данас је у склопу акције „Београд побеђује“ покретна канцеларија заменика градоначелника Београда Горана Весића посетила Ресник. Заједно са председником Градске општине Раковица Милошем Симићем и њиховим сарадницима, са грађанима је разговарано о проблемима, као и о могућностима њиховог решавања.
Весић је том приликом истакао да је Ресник насеље у коме је доста тога урађено.
„Пре свега урађено је преко 50 улица које су асфалтиране, уређено је неколико стаза и степеништа, обновљен је парк у Улици Александра Војновића, спортски терени у Љубише Јеленковића. Урадили смо прву и другу фазу канализације у Улици Љубише Јеленковића, а на пролеће ћемо кренути и са трећемо фазом. Линија 506 је такође појачана, а промењена је траса линије 504 и уређена продужена линија 94. Треба много ствари да се уради и зато смо данас овде“, рекао је Весић.
Председник општине Раковица Милош Симић је истакао да су зборови грађана место где можемо да решавамо конкретне проблеме наших суграђана.
„Град Београд је помогао са месном заједницом Петлово брдо и Лабудово брдо. Захвалио бих Горану Весићу који је рекао да ће помоћи при финансирању друге фазе Ресничког језера. Тамо смо направили одмаралиште за наше суграђане, паркинг али нам недостају пешачке и бициклистичке стазе. Надам се да ово неће бити једина посета заменика градоначелника Раковици“, рекао је Симић и захвалио Граду Београду и Горану Весићу.
Весић је подсетио да је основни проблем насеља Ресник изградња водовода и канализације.
„Овде има доста неусловне канализације и Дирекција за грађевинско земљиште и ЈКП “Београдски водовод и канализација” добили су налог да ураде комплетне пројекте за дефинитивно решавање проблема канализације и водовода на територији Ресника. Ми ћемо током следеће године изаћи са тим планом и решавати проблем по проблем. У међувремену ћемо реаговати на неколико проблема где људи немају воду или имају слаб притисак јер су старе цеви те ће екипе водовода са представницима општине Раковица изаћи и решавати проблем – рекао је Весић.
Он је истакао да су разговарали и о томе да се настави друга фаза уређења Ресничког језера.
„Прва фаза је плаћена од стране министарства и чекамо да добијемо средства следеће године како бисмо наставили другу фазу. Ово ће бити туристичка атракција у Реснику и може да постане нова Ада Циганлија. Причали смо и о томе да се постави лифт испод пролаза које раде Железнице Србије. Разговорали смо и томе да се ураде водотокови на територији Ресника, а пре свега Сикиљевачког потока. Причали смо и о томе да буде решена Улица 13. октобра и расписан је тендер за реконструкцију водоводне мреже. Током наредне године радићемо општински услужни центар овде. Тренутно се раде општински услужни центар на Лабудовом и Петловом брду. Наша нова политика је да се трудимо да у насељима који имају већи број становика направимо овакав центар који ће да има све општинске и градске шалтере, а и многе епубличке. На тај начин грађани ће моћи да заврше 90 одсто послова тамо где живе. Срећан сам што смо данас имали отворен разговор са људима, а овде долазе сви и могу да питају све оно што их мучи. Нисмо могли да будемо на сваком месту у Раковици због кише, али следећи викенд ћемо да набавимо шатор па ћемо ићи по свим местима без обзира да ли имају салу“, објаснио је Весић.