РАКОВИЦА ОБЕЛЕЖИЛА МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТУДЕНАТА

среда, 17. новембар 2021.
Поводом Међународног дана студената председник Градске општине Раковица Милош Симић, угостио је студенте, брата и сестру Матију и Ану Софронијевић. Занимљиво је да су Софронијевићи тројке, где због обавеза на факултету пријему није могао да присуствује њихов брат Михајло.
Том приликом, Симић је као знак пажње овим тројкама а иначе сјајним студентима из Раковице уручио бесплатне ваучере за коришћење теретане.
Матија и Ана су студенти Машинског факултета у Београду на смеру ИТМ, са просеком преко 8,5 , док се Михајло одлучио за Технолошко- металуршки факултет -смер заштита животне средине.
У разговору са председником Општине Раковица, Матија и Ана нагласили су да воле то што студирају и да верују да ће у будућности постати успешни програмери. Како кажу, своје школовање неће завршити на основним студијама, него већ сада планирају и мастер студије. Сво троје су се активно бавили спортом, Михајло и Матија кошарком док је Ана тренирала карате. Због обавеза на факултету спорт су мало запоставили, те кажу да ће им теретана сада баш пријати.
Председник Oпштине Раковица Милош Симић похвалио је Софронијевиће на успеху који су до сада постигли у школовању и рекао им да на помоћ Градске општине Раковица увек могу да рачунају. Истакао је да су студентски дани најлепши дани и да је у животу веома битно радити посао који волиш. Поручио им је и да поштују своје родитеље, јер су се управо они највише трудили да их изведу на сјајан пут на ком су данас.
Међународни дан студената се обележава сваког 17. новембра у знак сећања када су 1939. године нацисти у Чехословачкој, током студентских демонтрација против окупације, убили чешке студенте, док су више од 1.200 студената послали у концентрационе логоре.
Градска општина Раковица је поводом Међународног дана студената обезбедила бесплатну теретану и аеробик за студенте Раковице који се до петка, или до попуне слободних места, пријаве на имејл адресу programirakovica@gmail.com.